Oldalunk megújult. Kattintson ide az új verzióért!
 
 

Cégalapítás, Büro-Service, Autófinanszírozás, Biztosítás Németországban :

Általános információk

Európában egyre jobban eltünnek az országhatárok, így manapság már nemcsak, hogy vízum nem kell az utazáshoz,  de egyre több országban annak sincs akadálya, hogy magyar állampolgárok céget alapítsanak, vagy letelepedjenek, ingatlanokat, ingóságokat, autót vásároljanak, vagy lízingeljenek.

2001 június 1-én fogadták el azt az egyezményt amely Magyarország és az Európai Unió között jött létre, és amely bizonyos feltételek mellett lehetőséget ad magyar állampolgárok letelepedésére, cégek kirendeletségek vagy leányvállalatok alapítására, autók vásárlására finanszírozására, valamit arra, hogy külföldön egyénileg munkát vállaljanak. Ez a Európai Unio valamennyi tagállamára vonatkozik, így Németországra is.

A németországi cégalapításhoz, illetve letelepedéshez, valamint autófinanszírozáshoz szükséges engedélyeket azonban nem könnyű beszerezni, ugyanis a német szabályozási rendszer laikusok számára nehezen átlátható. Ezért mindenképpen érdemes egy németországi törvényeket jól ismerő gazdasági és jogi tanácsadó céghez fordulni és segítséget kérni, mert az engedélyek megszerzéséhez vezető út esetenként nagyon különböző csakúgy, mint az elbírálás szempontjai.

Müncheni irodánk segítségével inmáron 2002. év óta, meglévő és leendő ügyfeleinknek nyújtunk teljes körű szolgáltatást magyar illetve külföldi partnereinken keresztűl.

Irodánk németországi vállalkozások beindításával, cégek vállalkozások alapításával, cégátalakításokkal, cégmegszüntetéssel és az ehhez kapcsolódó munkavállalási-, és tartózkodási engedélyek beszerzésével valamint a legális működéshez és tartózkodáshoz szükséges eljárások, gépkocsi biztosítási és finanszírozási ügyintézésével foglalkozik.

Egyéni munkavállalás

A munkavállalási rendelkezések vonatkoznak minden egyéni munkavállalóra, a szakipari munkásokra és az úgynevezett szellemi szabad foglalkozásúakra egyaránt. Keresett szakmának számít Németországban a kereskedő, az építész, a számítástechnikai szakember, a programozó, hogy csak néhányat említsünk. A lényeg az, hogy kizárólag önálló munkavégzést folytathatnak. A kérvényeket a Német Szögetségi Köztársaság budapesti nagykövetségén, illetve a közvetlenül a német hatóságoknál is be lehet nyújtani. Számos igazolást és egyéb okmányokat is csatolni kell a beadványokhoz, melyről a különböző hatóságoktól kérhetnek részletes felvilágosítást. A legfontosabb azonban, hogy az adatok pontosak legyenek, az iratokat pedig pontosan töltsék ki, nehogy hibák csússzak be. A legapróbb pontatlanság ugyanis a kérvény visszautasításhoz vezethet, erre ezért is érdemes odafigyelni, mert a német törvények szerint az elutasítást nem kell megindokolni. A kérvény visszautasításának következménye, hogy a kérelmező el sem kezdheti tevékenységét, és kiutasíthatják az országból. Egy újabb eljárás pedig még nehezebb lesz. Ha mindent a legapróbb részletekig kitöltöttünk, feltétlenűl számolnunk kell azzal, hogy az első tartózkodási engedély megszerzése még úgy is több hetet, néha hónapot vesz igénybe, az állandó tartózkodási engedélyre pedig akár évekig is várhatunk. Amennyiben egyéni munkavállalóként kíván tevékenykedni Németországban hívja irodánkat és mi készséggel segítünk vállalkozása beindításában.

GmbH alapítása

Jogi személyek számára szinte korlátlanok a lehetőségek, ugyanígy egyes vezetői  alkalmazottak, így egyes vezető tisztségviselők, ügyvezetők, igazgatók, vagy kulcsfontosságú munkatársak is kaphatnak munkavállalási és tartózkodási engedélyt Németországban. Egy német GmbH-nak rengeteg lehetősége van Németországban, többek között autót vásárolhat, autót finanszíroztathat, kereskedhet, szolgáltathat. A GmbH kölségoldalán a különböző kiadások nagy mértékben leírhatók, így pld. egy személyautó vásárlása esetén visszaigényelhető a MwSt., de leírhatók költségként az üzemanyag, biztosítási és egyéb költségek is. Első lépésként alaposan meg kell tervezni németországi egzisztenciáját, annak aki céget szeretne alapítani. A legfontosabb eldönteni, hogy tevékenységét milyen jogi formában kívánja végezni. Ebben némi segítséget jelent, hogy a német gazdasági törvények nagyjából egyeznek meg a magyar gazdasági törvénnyel, azonban nem szabad figyelmen kívűl hagyni, hogy számos sarkallatos ponton mégis különbözik a magyarországon bevezetett és megszokott gazdasági törvénytől. A cégalapítási dokumentumok előkészítését követően, a cégalapítsási kérelemhez be kell szerezni az adójogi okmányokat, útleveleket, tanácsos gazdasági számításokat, vagy jól átgondolt margeting vagy üzleti tervet csatolni. Az üzleti tervet a német hatóságok alaposan átvizsgálják és ennek függvényében engedélyezik vagy nem a német GmbH bejegyzését. Egy rosszúl felépített gazdasági marketingstratégia esetén a GmbH bejegyzése a Cégregiszterbe automatikusan elutasításra kerülhet. Adózás szempontjából figyelembe kell vennünk, hogy Németországban névlegesen magasabbak az adókulcsok – bár ezt most csökkentésre kerül a magyarországi kulcsok alá - azonban a német adótörvény a költségek leírásában több és rugalmasabb lehetőséget kínál.

Az adóalapot jelentősen csökkenti, hogy Németországban a vállakozáshoz szükséges kiadásokat, beleértve a reprezentációs költségeket is, elismerik, temészetesen a hihetőség határain belül. Különösen az autóhasználattal kapcsolatos rendelkezések egyszerűbbek, mint Magyarországon. Egy német GmbH ügyes beruházásokkal lényegesen csökkenteni tudja a cég nyereségét, ez pedig a tulajdonosok személyi jövedelemadóját is előnyösen érinti. Fontos tudnivaló, hogy a két ország között létezik kettős adózást elkerülő egyezmény, melynek értelmében a magyar állampolgároknak csak egyszer kell adózniuk.

A GmbH szerkezetéről és adózásáról bővebben itt olvashat!

Irodánk a cégalapítási eljárás során az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

 • társaság alapítás
 • pénzügyi tanácsadás
 • jogi tanácsadás
 • banki tájékoztatás
 • iroda-service
 • engedélyek ügyintézése

GmbH alapítás ügyvédi közreműködés nélkül

Felhívjuk figyelmüket, hogy Németországban a cégalapításhoz nem szükséges német ügyvéd közreműködése. A társaság alapító okiratát közjegyző hitelesíti, ezért teljesen fölösleges német ügyvéd közreműködésért kérni, melynek elhagyása esetén sok pénzt lehet megtakarítani.

Németországban elég, ha egy referenciákkal rendelkező tanácsadó cég segítségét kérik, akik ellátják Önöket hasznos tanácsokkal. A cégalapítás, adótanácsadás és könyvelés, valamint a székhelyszolgáltatás társaságunknál együtt megtalálható. Szolgáltatásainkat nem csak német és angol nyelveken, hanem magyar nyelven is biztosítjuk ügyfeleinknek!

Amennyiben mégis jogi segítségre lenne szüksége abban az esetben is segítünk magyar anyanyelvű ügyvéd kollegánk közreműködésével.

Irodaszolgáltatás, könyvelés


Egy német cég megalapításakor a német cégregiszterbe be kell jelenteni a társaság címét (székhelycímét).  Legyen a cége új vagy már működő vállalkozás, amennyiben nem kíván egy teljes irodát fenntartani vagy egyszerűen nem teheti meg, hogy fenntartson egy komptett irodát teljes felszerelésével, akkor ez a szolgáltatás Önnek szól. Müncheni irodánkba bejelentheti vállalkozását és egy ún. irodaszolgáltatási szerződés keretein belül gondoskodunk az Ön postájáról, hogy az, az Ön kérésének megfelelően eljusson Önhöz. Ezzel a szolgáltatással cégének címére érekező levelek, küldemények továbbításáról mi gondoskodunk az Ön igényeinek megfelelően, mellyel ügyfeleink jelentős megtakarításokat érhetnek el, ami a társaság fenntartási költségeket jelentősen csökkenti.

Amennyiben igénybe veszi irodaszolgáltatásunkat cégének magyar nyelvű könyvelőt és adótanácsadót biztosítunk!

Irodánk az iroda-service során az alábbi szolgáltatást nyújtja:
 • iroda-service
 • könyvelés

Gépkocsi vásárlás

Ahhoz, hogy Ön német rendszámú autóval járhasson rendelkezie kell Németországban bejelentett lakcímmel vagy munkavállalási engedéllyel vagy tartózkodási engedéllyel esetleg tagja vagy cégvezetője kell hogy legyen egy német bejegyzésű gazdasági társaságnak. Amennyiben ezek a feltételek rendelkezésre állnak úgy Ön németországban forgalomba helyezett, új és használt autó vásárlásakor magyar állampolgárként, bárhol az Európai Unió határain belül és azon kívul német forgalomba helyezett személygépkocsit vagy más egyéb jármuvet szabadon minden megkötés nélkül használhat.

Irodánk a gépkocsivásárlás során az alábbi szolgáltatást nyújtja:

 • gépkocsi leasing
 • finanszírozási és adás-vételi közvetítés
 • forgalomba iktatás
 • ingatlan adásvétel lebonyolítása, átírás
 • teljes körű egyéb finanszírozási ügyintézés
 • gépkocsi biztosítás megkötésének ügyintézése
 • egyéb biztosítási ügyintézés

Vétel készpénzért, leasig vagy finanszírozás?

Mint köztudott Németországban az autóipar és autókereskedelem lényeges magasabb színvonalon működik, mint bárhol Közép-Kelet Európa területén. A Nyugat-Európában megszokott igényesség, magas színvonalú kiszolgálás, korrekt és kiszámítható ár már- már Magyarországon is elvárás, azonban ennek kialakulására sajnos még várni kell. Ahhoz, hogy korrekt áron, garanciával tudjuk autót vásárolni ismernünk kell lehetőségeinket Németországban.
A német autóárak - legyen az új vagy használt személygépkocsi - lényegesen a magyar árak alatt vannak, tekintettel arra, hogy

NINCS REGISZTRÁCIÓS ADÓ, NINCS BEVIZSGÁLÁSI DÍJ, VISSZAIGÉNYELHETŐ AZ ÁFA!!!

Ezért egy jól irányzott vásárlás esetén sok pénzt lehet megtakarítani. A vásárolandó autókra finanszírozási lehetoséget is igénybe lehet venni, mely szintén sokkal kedvezőbb a magyarországon megszokottaknál.
 

Indulásképpen elegendő az autó bruttó értékének a 10-30%-át befizetni. A havi törlesztőrészlet személygépkocsitól függően változik, melyen kívűl még biztosítási díjat is fizetni kell. (A biztosítási feltélekről a Biztosítások menü pont alatt olvashat.)


Természetesen nem szükségszerű az autók finanszírozása, azonban ezzel a módszerrel sok pénzt lehet megtakarítani, mert az autó kezdőrészlete után, a havi törlesztésen kívül, - melynek futamideje 24, 36 vagy 48 hónap - nincs más költség. A futamidő végén a fennmaradó tőkét (maradványérték, kb 50%). nem kell kifizetni, amennyiben újabb autót vásárol, mert azt az újjonan vásárolt autó vételárába beszámítják. Összesítve tehát, amennyiben finanszírozással vasárolnak autót a személygépkocsi vételárának kb. 50%-át soha nem kell kifizetnie, mindemellett használhatja autóját. Természetesen ez a konstrukció más járművekre is volnatkozik, mint pl.: motorkerékpár, haszonjárművek stb.
 

Az autó megvásárlásakor továbbá ügyelnünk kell arra is, hogy milyen múlttal rendelkező autót vásárolunk, tudnunk kell hogy mennyi kilométert tettek meg vele és még sok egyéb olyan dolgot, amit laikusként nem biztos hogy megkérdezünk, észreveszünk. Éppen ezért célszerű Németországban márkakereskedőktől autót vásárolni, tekintettel arra, hogy nem csak a megtett kilométerekre és a az autó múltjára vállanak garanciát a kereskedők, hanem átalában egy átlagos garanciát is vállalnak a vásárlástól számított 6 hónapig.

Biztosítás

A biztosításaink megkötésének hátterében Németország legnagyobb biztosítói állnak. Ilyen nagy biztosítók az AXA Versicherung, ALLIANZ Versicherung a KRAWAG Versicherung etc. Irodánk vállalja, hogy amennyiben autója biztosításának megkötésében minket választ, mi a legkedvezőbb német ajánlattal fogunk előállni, mely nem überelhető. Irodánk szerződésben áll a biztosítókkal, ezért az Ön számára legkedvezőbb biztosítási ajánlatot kapjuk meg. Legyen bármilyen gépkocsiról is szó, a kiváló biztosítási kapcsolatainknak köszönhetően a legkedvezőbb feltételeket harcoljuk ki az Ön számára.
Ajánlatunk:

 • Kötelező gépjármű biztosítás
 • Teilkasko biztosítás
 • Fullkasko biztosítás
A biztosítás alatt az autó kötelező biztosítását és teljes körű "casco" biztosítását kell érteni, mivel ez részletfizetéses vásárlás esetén kötelező. A havi biztosítás díj, mely tartalmazza a "casco" biztosítást és kötelező biztosítást természetesen függ az autó típusától és értékétől. Az ajánlatainkban szereplő casco biztosítás általában 500.-Euro önrészt tartalmaz. A biztosítási díj az alapdíj: 35-40%-a!

Irodánk

Müncheni irodánk segítségével inmáron 2002. év óta, meglévő és leendő ügyfeleinknek nyújtunk teljes körű szolgáltatást magyar illetve külföldi partnereinken keresztűl. Irodánk németországi vállalkozások beindításával, cégek vállalkozások alapításával, cégátalakításokkal, cégmegszüntetéssel, székhelyszolgáltatásokkal, és az ehhez kapcsolódó munkavállalási-, és tartózkodási engedélyek beszerzésével valamint a legális működéshez és tartózkodáshoz szükséges eljárások, gépkocsi vásárlás, biztosítási és finanszírozási ügyintézéssel foglalkozik. Irodánk Németországban együttműködési illetve szerződéses jogviszonyban áll ügyvédi irodákkal, bankokkal, adó és pénzügyi tanácsadó cégekkel, biztosítókkal ect. Szolgáltatásainkat a fenti körülmények figyelembevételével magas színvonalon korrekt, precíz módon végezzük. Az ügyintézés gyors precíz, korrekt bonyolításra garanciát vállalunk. Irodánk partnerein kersztül jogi tanácsadást, adótanácsadást, befektetési tanácsadást, autófinanszírozási tanácsadást is nyújt magyar és német nyelven egyaránt. Az ügyintézés gyors precíz, korrekt bonyolításra garanciát vállalunk. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt időszakban számos magyar és külföldi állmpolgár sikeres németországi cégalapításában letelepedésében illetve autóvásárlásában és annak finanszíroztatásában vettünk részt.

Társaságunk a meglévő és leendő ügyfeleinek egyaránt az egyéni igények maximális figyelembevétele mellett személyreszabottan, illetve a német és magyar gazdasági törvényekkel összahangban, teljes körű ügyintézést és tanácsadást biztosít. Bármely szolgáltatásunkat veszi igénybe vállaljuk, hogy azt magas színvonalon, a legapróbb részletek figyelembevételével a maximális pontosságra törekedve teljesítjük. A németországi ügyintézés hátterében társaságunkkal együttmüködő ügyvédi iroda biztosítja a jogszerű és szabályos eljárás elbonyolítását, minden területen.

A fenti szolgáltatásainkkal kapcsolatos további kérdésekkel kapcsolatosan budapesti irodánk készséggel áll rendelkezésére.

Szolgáltatásaink:

 • társaság alapítás
 • pénzügyi tanácsadás
 • banki tájékoztatás
 • iroda-service
 • engedélyek ügyintézése
 • németországi bejegyzésű gazdasági társaság megalapítása
 • adó, pénzügyi tanácsadásban koordinálás
 • teljes körű jogi tanácsadás
 • banki tájékoztatás, koordinálás
 • székhelyszolgálat, iroda-service Németországban
 • tartózkodási és munkavállalási engedélyek ügyintézése
 • gépkocsi leasing, finanszírozási és adás-vételi közvetítés, forgalomba iktatás
 • ingatlan adásvétel lebonyolítása, átírás
 • teljes körű egyéb finanszírozási ügyintézés
 • gépkocsi biztosítás megkötésének ügyintézése
 • egyéb biztosítási ügyintézés

Budapesti irodánk közvetelenül elérhető ügyfeleink részére, így nem kell feltétlenűl Németországba utazni a személyes konzultációra!

Szolgáltatási árainkról kérje részletes tájékoztatónkat az elérhetőségeink egyikén !

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vegye fel velünk a kapcsolatot !Elit Group 2000 Kft - Professzionális Cégalapítás Európában

Copyright 2006 Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva
|Főoldal |Szolgáltatásaink |Elérhetőségünk